Dit zijn de snelste auto’s ter wereld

SSC Tuatara snelste auto van de wereld

Hoewel je er in Nederland niet heel veel aan hebt, vinden vooral mannen de snelheid van een auto interessant. Waar de gemiddelde auto in Nederland een topsnelheid van rond de 200 kilometer per uur, heb je ook supercars waarbij de topsnelheden minstens twee keer zo hoog liggen.

Wat maakt een auto een supercar?

Hoewel automerken als Porsche en Ferrari niet voor iedereen te betalen zijn, zijn deze luxe automerken niet direct supercars. Hetgeen wat een auto een supercar maakt is:

 • Beperkte aantallen
 • Luxe uitvoering
 • Cilinders en PK’s

Behalve bovenstaande factoren spelen er ook nog andere factoren een rol. Al deze factoren zorgen ervoor dat het aanschaffen van een supercar vaak enkele miljoenen kost.

Dit is de snelste auto ter wereld

De snelste auto van dit moment is de SSC Tuatara. Volgens de bouwer van de sneltste auto Shelby Super Cars haalt de Tuatara een topsnelheid van 508km per uur. Doordat dit niet gecontroleerd was door officials, staat deze behaalde topsnelheid op losse schroeven. Een tweede officiële meting zorgde voor een topsnelheid van 460km per uur. Een stuk lager dan 508km per uur, maar wel officieel gemeten de snelste auto ter wereld.  

Top 10 snelste auto’s ter wereld

Meerdere automerken strijden om een plekje in de top 10 van snelste auto’s ter wereld. Bekende automerk Bugatti komt maar liefst 4 keer voor in de top 10 van snelste auto’s ter wereld: 

 1. SSC Tuatara 
 2. Bugatti Chiron Super Sport 300+
 3. Koeningsegg Agera RS
 4. Koeningsegg Agera R
 5. Hennessey Venom GT
 6. Bugatti Veyron Super Sport
 7. Bugatti Chiron
 8. SSC Ultimate Aero TT
 9. Bugatti Veyron
 10. McLaren Speedtail

Geef een reactie