Dit is de duurste auto ter wereld

Iedereen die het al eens meegemaakt heeft, weet dat een nieuwe auto aanschaffen niet goedkoop is. Zo werd er afgelopen jaar in Nederland gemiddeld meer dan 40.000 euro uitgegeven voor de aanschaf van een nieuwe auto. Vind je dit veel? Dan zal je schrikken van wat de duurste auto ter wereld kost.
Voor autofabrikanten als Lamborghini, Bugatti en Rolls-Royce is het een strijd om de duurste auto ter wereld op de markt te brengen. De kans is groot dat jij niet voldoende geld op je rekening hebt staan voor de duurste auto ter wereld. Dat is ook niet gek, de duurste auto’s zijn alleen betaalbaar voor een selectieve groep multimiljonairs.

De duurste auto ter wereld: De Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

Voor een slordige 30 miljoen euro ben jij de eigenaar van de duurste auto ter wereld. Voor deze bolide is gebruik gemaakt van de beste en duurste materialen verkrijgbaar. Daarbij is alles handwerk. Zo bestaat het dashboard uit ruim 1600 unieke stukken houten fineer die symbool moeten staan voor het vallen van rozenblaadjes. En dat is nog niet alles, het dashboard is ook voorzien van een ingebouwde Audemars-Piguet-horloge. Ja het ontbreekt aan niks. Behalve zitplaatsen. Want wanneer je deze dure bolide koopt, krijg je maar twee zitplaatsen. Een ideale gezinsauto is het dus niet.

De La Rose Noire Droptail werd in augustus onthuld op de Monterey Car Week in de Verenigde Staten en werd direct gebombardeerd als de duurste auto ter wereld. Voor hoelang hij deze titel behoudt valt niet te zeggen. Er zijn waarschijnlijk meerdere autofabrikanten die graag deze prestigieuze titel overnemen.

Andere dure auto’s

Is de La Rose Noire Droptail niet helemaal het model wat je zoekt? Bij Rolls-Royce hebben ze voor een bedrag van rond de 20 miljoen ook de Boat Tail en Sweptail verkrijgbaar. En denk maar niet dat Rolls-Royce het enige automerk is die absurd hoge prijzen hanteert, ook automerken als Bugatti, Pagani en Maybach hebben modellen die meerdere miljoenen kosten en daardoor voor maar een select gezelschap betaalbaar zijn.

Geef een reactie