De 10 bestverkochte elektrische auto’s van 2022 tot nu toe

Kia EV6

Inmiddels zijn elektrische auto’s niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Vandaag de dag is één op de vijf nieuw verkochte auto’s elektrisch en dit zal alleen maar meer worden. Een elektrische auto leasen is door de lage bijtelling al jaren populair onder leaserijders. Mede door overheidssubsidies zijn ook steeds meer particulieren die ervoor kiezen om een elektrische auto aan te schaffen.

Waarom is de elektrische auto zo populair?

De overheid investeert enorm in elektrisch rijden. Voor zowel de particulier als de zakelijke rijder wordt elektrisch rijden interessant gemaakt. Waar voor leaserijders het lagere bijtellingspercentage een belangrijke reden is om te kiezen voor een elektrische leaseauto, trekken onder andere overheidssubsidies de particulieren over de streep. Daarbij helpen ook de huidige erg hoge brandstofprijzen mee. Met elektrisch rijden kan je alleen al op brandstof honderden euro’s per jaar besparen. Ook behoeft een elektrische auto weinig onderhoud en is een elektrische auto vrijgesteld van motorrijtuigbelasting, wat de maandelijkse lasten enorm doen verlagen. Ondanks de relatief hoge aanschafprijs van elektrische auto’s, zijn dit voor particulieren steeds belangrijkere beweegredenen om toch te kiezen voor een elektrische auto in plaats van een auto op fossiele brandstof.

De autobranche wordt ook door de overheden onder druk gezet. Steeds meer merken stoppen (deels) met de verkoop van benzine/diesel auto’s en gaan (volledig) over op de verkoop van elektrische auto’s. Zo geeft Volvo aan vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s te verkopen. Steeds meer merken hebben momenteel hun focus op elektrische modellen liggen. De verwachting is dat meerdere merken dit jaar met een nieuw model op de markt komen.

 

De top 10 bestverkochte elektrische auto’s van de eerste 6 weken van 2022 

Traditiegetrouw neemt de verkoop van elektrische auto’s in de eerste weken van het nieuwe jaar af. Door de verhoging van de bijtelling, bestellen veel leaserijders vlak voor het einde van het jaar nog een nieuwe elektrische auto.

Hieronder een top 10 van de bestverkochte elektrische auto’s van 2022:

  1. Mini Cooper SE
  2. Kia e-Niro
  3. Peugeot e-208
  4. Skoda ENYAQ iV
  5. Hyundai Kona Electric
  6. Peugeot e-2008
  7. Porsche Taycan
  8. Renault Twingo
  9. Kia EV6
  10. BMW X3

In de eerste 6 weken van 2022 zijn er ruim 3.000 elektrische auto’s verkocht. De verwachting is dat dit nog flink gaat stijgen. Dit komt mede door de nieuwe elektrische modellen die op de markt gebracht zijn. Zo heeft de Kia EV6, die verkozen is tot Car of the Year 2022,  al de negende plaats weten te bemachtigen en schuurt de Hyundai IONIQ 5, op plek 3 geëindigd in deze verkiezing, tegen de top tien aan. De verwachting is dat deze modellen de komende maanden de ranglijst zullen gaan aanvoeren

Geef een reactie