Vogelpoep van auto verwijderen

Auto met vogelpoep

Vogelpoep op de auto is niet alleen een vies gezicht, maar kan ook de lak van de auto beschadigen. Tijdig vogelpoep van de auto verwijderen is daarom belangrijk. Want als de lak eenmaal beschadigd is, is herstellen zeer prijzig.

Vogelpoep op de auto in de zon

Wanneer er vogelpoep op je auto zit en je auto staat in de open zon, droogt de poep en brandt het in de lak. Een eerdere verklaring was dat in  de vogelpoep zuren zitten die de lak aantasten. De felle zon versneld dit proces. Uit een onderzoek blijkt dit niet de oorzaak te zijn. Door de warmte van de zon wordt de lak rondom de poep warmer dan eronder. Het verschil in temperatuur zorgt ervoor dat de lak uitzet en krimpt en daardoor beschadigd raakt.

Hoe vogelpoep van auto verwijderen?

Wanneer er vogelpoep op je auto zit is het belangrijk dit zo snel mogelijk te verwijderen. Hoe eerder je het verwijderd, hoe kleiner de kans is dat de vogelpoep de lak kan beschadigen. Ga niet direct naar een autowasstraat, door de borstels kan de vogelpoep nog meer schade veroorzaken. Bewerk de plek met de hand. Ga niet rigoureus te werk, maar verwijder de vogelpoep met beleid om krassen te voorkomen. De beste manier om vogelpoep te verwijderen is door een natte doek of spons met lauw warm water op de poep te leggen zodat deze week wordt. Laat de natte doek of spons enige tijd liggen. Dep na een minuut of 10 voorzichtig met de doek of spons de vogelpoep van de auto. Let op, ga niet hard lopen wrijven, dit kan alsnog krassen veroorzaken.

Lakschade door vogelpoep niet verzekerd

Lakschade veroorzaakt door vogelpoep en insecten is vaak niet verzekerd. Dit komt omdat de verzekeraar het alsAuto met vogelpoep achterstallig onderhoud beoordeeld. Dat wil zeggen, je bent zelf verantwoordelijk het tijdig te signaleren en op de juiste manier te verwijderen om het niet zo ver te laten komen als de Mercedes hiernaast. De Mercedes hiernaast is niet meer te redden met een natte spons, maar dient volledig overgespoten te worden en dat kan behoorlijk in de kosten lopen. Laat het daarom vooral niet zo ver komen.

Voorkom lakschade door vogelpoep op de auto

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Let bijvoorbeeld op waar je auto parkeert. Zet je hem onder een boom, is de kans op vogelpoep op je auto groter. Loop regelmatig een rondje om de auto. Door tijdig vogelpoep op te merken, voorkom je dat de poep de tijd heeft om in het lak te branden. Het lijkt wat onzinnig, maar het kan je veel euro’s besparen.

Voorkeur voor kleur auto

Ben je van plan je eerste auto te kopen? let dan op voor welke kleur auto je gaat. Autospeciaalzaak Halfords deed ooit onderzoek naar welke auto de voorkeur heeft van vogels. Ze controleerden ruim 1100 auto’s met vogelpoep en daaruit bleek dat rode auto’s het meest populair zijn onder vogels. Maar liefst 18% van de auto’s was rood van kleur. Blauw volgde op een tweede plek met 14% en zwart complementeerde de top drie met 11%. Groene auto’s daarentegen zijn het minst populair bij vogels. Dus ben je van plan een auto te kopen? Ga voor een groene auto! Alle gekheid op een stokje, het is de vraag of met 1100 auto’s dit onderzoek voldoende representatief zijn. Het zou ook heel goed kunnen dat de meeste rode auto’s onder de bomen stonden en de groene auto’s niet. 

Geef een reactie