De nieuwe Kia Niro

Nieuwe Kia Niro

Al twee jaar op rij is de Kia Niro de bestverkochte auto van Nederland. Om de concurrentie voor te blijven, was de Niro toe aan een nieuwe verfrissende uitvoering. Eind 2021 werd een nieuw model Niro onthuld en deze zomer is het zo ver en is hij daadwerkelijk te verkrijgen op de Nederlandse markt.

De nieuwe Kia Niro: Net even groter

De nieuwe Kia Niro is in alle opzichten net even groter dan zijn voorganger. Zo is hij zeven centimeter langer, twee centimeter breder en één centimeter hoger. Niet iets wat je misschien in eerste oogopslag opvalt, maar toch zorgt dit bij De Kia Niro Hybrid voor een 15 liter extra bagageruimte. De Plug-in Hybrid heeft zelfs 100 liter meer bagageruimte.

De verschillende uitvoeringen van de Kia Niro

Net als het huidige model, komt ook de nieuwe Kia Niro in meerdere uitvoeringen op de markt. Zo is hij verkrijgbaar als hybride, plug-in hybride en volledig elektrisch. In tegenstelling tot zijn voorganger is de Niro EV met één formaat accupakket (64,8kWh) verkrijgbaar. Dit geeft de auto een actieradius van 463 kilometer volgens het WLTP.

Design nieuwe Kia Niro

Net als bij de EV6 is voor de nieuwe Niro gekozen voor een uniek, extravagante design. Bij de EV6 pakte dit unieke design goed uit. De Kia EV6 is verkozen tot car of the year en ook de eerste verkoopcijfers zijn veelbelovend. De verwachting is dat dit voor de nieuwe Niro ook goed zal gaan uitpakken.

Vanuit elke hoek oogt de nieuwe Kia Niro een stuk stoerder. Zo valt aan de voorzijde de eigenwijs vormgegeven led-dagrijverlichting op. De cross-over heeft een fikse en in contrasterende kleur uit te voeren C-stijl en een achterzijde die ook breekt met de vormgeving van het huidige model. De achterlichtunits zitten niet meer onder maar naast de achterruit. Daarbij zijn ze ook een kwartslag gedraaid. De kentekenplaat zit op de nieuwe Niro niet meer op de achterbumper maar op de kofferbakklep. 

Prijs nieuwe Kia Niro

De vanafprijs van de nieuwe Kia Niro is €31.995. Voor €7.000 meer heb je een plug-in hybride Niro. De vanafprijs voor de nieuwe Kia Niro EV is met €1.000 meer vastgesteld op €38.995 voor de Comfortline uitvoering.

De nieuwe Kia Niro deze zomer verkrijgbaar

De verwachting is dat de nieuwe Kia Niro vanaf mei verkrijgbaar is op de Nederlandse markt. Of dit daadwerkelijk gehaald wordt, hangt af of het chiptekort geen roet in het eten gooit.

Geef een reactie