Mega order van 65.000 auto’s voor Polestar

Polestar 2

De Zweeds-Chinese autofabrikant Polestar heeft een mega order van maar liefst 65.000 auto’s weten binnen te halen. De Amerikaanse autoverhuurder Hertz heeft voor de komende vijf jaar 65.000 elektrische auto’s besteld. De eerste auto’s worden eind dit jaar verwacht. 

Miljardeninvestering door autoverhuurder Hertz

De mega order van 65.000 auto’s betekent voor Hertz een miljardeninvestering. De autoverhuurder en autofabrikant hebben beiden niet bekend gemaakt hoeveel geld er met deze deal gemoeid is. Doordat autofabrikanten grote klanten als autoverhuurders tegenwoordig geen korting meer geven, zal Hertz hoogstwaarschijnlijk een forse rekening krijgen. Geschat is dat het om een investering van rond de 3 miljard gaat. Voor Polestar die in 2017 is opgericht, is dit een flinke stap in de goede richting. Polestar heeft als doelstelling 290.000 auto’s te verkopen in 2025.

Mega order Herz bij Tesla

Verrassend genoeg is de order van 65.000 elektrische auto’s niet de grootste order van Hertz. Hertz die nog niet zo lang geleden bijna failliet ging, heeft vorig jaar een nog grotere order geplaatst bij Tesla. De grootste order voor elektrische auto’s betreft een order van 100.000 Tesla’s. Hier is na schatting een bedrag van 4,2 miljard mee gemoeid.

Hertz druk met elektrificeren wagenpark

Met deze twee enorme orders is Hertz druk bezig haar wagenpark te elektrificeren. Met als doel de grootste elektrische autoverhuurder van de Verenigde Staten te zijn. Daarmee wordt het automatisch ook één van de grootste elektrische autoverhuurders van de wereld.

Geef een reactie