Honda investeert 37 miljard in elektrificatie wagenpark

Elektrische modellen honda

Met een investering van 37 miljard wil Honda een flinke stap maken in het elektrificeren van het wagenpark met als doel 30 nieuwe elektrische modellen in 2030.

Honda heeft als doel vanaf 2030 jaarlijks minimaal 2 miljoen elektrische auto’s te verkopen. Dat is behoorlijk ambitieus want Honda verkoopt op dit moment jaarlijks 4,5 miljoen auto wereldwijd. nog 35.000 auto’s hiervan zijn elektrisch. Honda heeft als doel de eerste elektrische modellen vanaf 2027 op de Chinese, Japanse en Noord-Amerikaanse markt te brengen. De Europese automarkt zal niet lang daarna volgen.

Investeringen in ontwikkelingen en samenwerkingen

Honda gaat miljoenen investeren in research en development, verbetering van software en accuprestaties. Hiervoor zal het ook flink investeren in samenwerkingen met externe partijen. Zo is Honda dit jaar een samenwerking met General Motors aangegaan voor de gezamenlijke ontwikkeling van een elektrische cross-over. Daarnaast is Honda ook al een samenwerking met elektronicagigant Sony aangegaan voor de productie van elektrische auto’s. De verwachting is dat er spoedig een samenwerking zal ontstaan met een batterijproducent om de accuprestaties van elektrische auto’s te verbeteren.

 

Lees hier de gehele verklaring van Honda.

Geef een reactie