Fiat 500e bestverkochte elektrische auto van Europa

Fiat 500e

Waar je zou denken dat Tesla elke maand aan kop gaat als best verkochte automerk is dat voor de maand april in Europa niet het geval. Het is de Fiat 500e die de koppositie in handen heeft.

Fiat 500 bestverkochte elektrische auto in april

Met ruim 5500 registraties veroverde de Fiat 500e de eerste plek van bestverkochte elektrische auto’s. Op ruime afstand volgt met ruim 3300 registraties de Peugeot e-208 op de tweede plaats. Op de hielen gevolgd door de Skoda Enyaq. De Tesla Model 3 ontbreekt in de top 10. Dit is enigszins verrassend omdat in maart hij nog ruim bovenaan stond. Maar dit is te verklaren doordat er aan het begin van iedere kwartaal nog scheepsladingen met auto’s naar Europa getransporteerd moeten worden om daadwerkelijk verkocht en geregistreerd te kunnen worden.

Fiat 500e auto van het jaar 2022

Fiat 500eDat de Fiat 500e op de eerste plek is beland is niet heel verassend. De populaire elektrische middenklasser is door Vereniging Zakelijke Rijders verkozen tot elektrische auto van het jaar 2022 in het middensegment. De Fiat 500e is populair in zijn klasse dit komt onder andere door korte laadtijd, uitstekende actieradius en aantrekkelijke vanaf prijs. 

 

Geef een reactie