Na maanden van verhogingen, gaan vanaf morgen de brandstofprijzen eindelijk omlaag. Pomphouders verwachten het daarom flink druk te krijgen.
Einde extreemhoge brandstofprijzen?
In onze eerdere blog benoemden we al de extreem hoge brandstofprijzen de afgelopen jaren. Zo is de adviesprijs voor een liter E10 (benzine) zelfs boven de 2,50 euro uitgekomen. Vandaag lag dit met 2,46 euro per liter iets lager. Toch was het de afgelopen dagen een stuk rustiger bij de pomp. De oorzaak? Per één april zullen de brandstofprijzen flink omlaag gaan.
Verlaging brandstofprijzen
Vanaf 1 april gaan mede door overheidsingrijpen de brandstofprijzen flink omlaag. Brandstofprijzen bestaan voor een groot deel uit accijnzen en BTW. De overheid heeft door de hoge brandstofprijzen besloten om de accijnzen op brandstof te verlagen.
Verlaging benzineprijzen
De accijnzen op benzine worden verlaagd met ruim 17 cent per liter. Ook de BTW over deze 17 cent aan accijnzen vervallen, waardoor de benzineprijzen verlaagd worden met ongeveer 21 cent. Ook verlagen de oliebedrijven hun tarieven wat extra omdat de prijzen op de oliemarkt flink gedaald zijn. Bij een volle tank levert dit een besparing van 10 tot 15 euro op.
Verlaging dieselprijzen
Ook voor diesel gaan de accijnzen vanaf morgen omlaag. Dit komt door de accijnsverlaging van 11 cent per liter. Samen met een verlaagde olieprijs zal de dieselprijs ongeveer 13 tot 14 cent per liter lager liggen dan vandaag. Dit levert bij een volle tank diesel een besparing op van ongeveer 7,50 euro.
Drukte verwacht bij tankstation
Door de forse prijsverlagingen wordt er drukte verwacht bij de pompstations. Pomphouders merken dat het de afgelopen dagen rustiger is dan normaal doordat mensen het tanken uitstellen tot de brandstofverlaging is doorgevoerd. Pomphouders verwachten het druk te krijgen en zijn daarom druk met extra personeel te regelen om de drukte aan te kunnen.
One thought on “Vanaf 1 april forse verlaging brandstofprijzen”