Brandstof in Duitsland fors verlaagd in prijs

Sinds vandaag zijn door accijnsverlaging de brandstofprijzen in Duitsland flink gedaald. Veel Nederlanders in de grensgemeenten kiezen er daarom ervoor om over de grens te tanken.

Forse accijnsverlaging brandstof in Duitsland

De Duitse overheid heeft de accijnzen verlaagd met maar liefst 35 cent voor benzine en 17 cent voor diesel. Deze verlaging is een tijdelijke maatregel om de hoge brandstofprijzen te drukken. De brandstofprijzen zijn door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne het laatste jaar flink gestegen.

Fors verschil met Nederlandse brandstofprijzen

De verlaging van de brandstofprijzen in Duitsland zorgen voor een nog groter verschil tussen beide landen. Waar vandaag de dag in Nederland het landelijke adviesprijs voor benzine €2,45 en diesel €2,13 per liter is, is de adviesprijs in Duitsland sinds vandaag voor benzine €1,85 en diesel €1,90. Voor benzine scheelt het maar liefst 60 cent per liter. Op een volle tank van 40 liter bespaar je al gauw 24 euro. Voor veel mensen is het de moeite waard om bij de oosterburen te gaan tanken. Pompstationhouders in de grensgemeentes merken dat het een stuk rustiger is geworden.

Brandstofprijzen Nederland ondanks accijnsverlaging naar recordhoogte

Eerder hadden we al gehad over de Extreem hoge brandstofprijzen in Nederland met een recordhoogte van €2,50 voor een liter benzine. De overheid greep destijds in. Wat zorgde voor een forse verlaging van de brandstofprijzen. Inmiddels stijgen de brandstofprijzen ondanks de accijnsverlaging alweer fors en zal het niet lang duren voordat de brandstofprijs op recordhoogte zal staan.

Geef een reactie