Alles over limousines

Hummer Limousine

Zowel luxe sedans zoals Audi A8 en BMW 7-serie vallen onder de noemer limousines maar tot die categorie richten wij ons in dit blogbericht niet. Hier gaat het over steched limousines, de uit Amerika over komen waaien verlengde versies van veelal grote sedans. Naast grote sedans welke verlengt worden tot 8 persoons limousines zijn er ook legervoertuigen, SUV’s en Hummers uit de consumenten serie die verlengt worden tot limousine.

Populaire limousines

LimousineHet meest populair om te verlengen is wel de Lincoln Towncar. Het traditionele model was af fabriek te verkrijgen met luchtvering hetgeen deze carrosserie uitermate geschikt maakte om te stretchen tot limousine. Het extra gewicht kon automatisch gecompenseerd worden door het veranderen van de luchtdruk in het veersysteem. Na de Lincoln was de Cadillac een populaire auto om de zaag in te zetten om plaats te maken voor een paar extra meters. De Cadillac is er ook in een SUV variant, de Escalade. Dit brengt ons dan bij de meest populaire SUV limo, de Hummer Limousine. Een Hummer limousine is populair vanwege de uitstraling van het voertuig en het luxe gevoel dat het biedt. Hummers staan bekend om hun imposante en robuuste uiterlijk en hebben daardoor een bepaalde status en prestige. Bovendien biedt een limousine op zichzelf al een gevoel van luxe en comfort, en wanneer dit wordt gecombineerd met de indrukwekkende uitstraling van een Hummer, ontstaat er een zeer aantrekkelijk voertuig voor speciale evenementen zoals bruiloften, proms en andere feesten. Daarnaast biedt een XXL Hummer limousine veel ruimte en comfort aan de passagiers, waardoor het geschikt is voor grotere groepen.

Garagevondst

Zoals je als autoliefhebber wel eens voorbij ziet komen zijn garagevondsten. Slechts zeer zelden komt er in Nederland zo’n vergeten auto onder het stof vandaan. Wat we al helemaal niet kunnen voorstellen is dat het een limousine zou zijn die het daglicht al jaren niet meer gezien heeft. Maar, wij van auto-blogs.nl trokken vorig jaar de staldeuren open na een tip over het bestaan van deze vergeten auto en wat troffen wij hier aan nadat wij een hoop rotzooi en een berg stookhoud aan de kant geschoven hadden, een heuze Humvee in een heeeel erg lange limousine variant. Aan het kenteken te zien betrof het een auto met een Lithauwens kenteken welke nooit in Nederland geïmporteerd is geweest. Hoe deze auto ooit in Nederland terecht gekomen is wist de eigenaar van het pand niet te vertellen maar omdat de huur ging vervallen gingen na jaren de deuren nog eens open. De eigenaar van deze auto bleek een discotheek in het Tilburgse geëxploiteerd te hebben en ooit plannen met deze limousine gehad te hebben welke later nooit meer ten uitvoer gebracht zijn. Wij hebben nog een bod gedaan op deze limousine welke niet rijdend was en nog maar de vraag is of deze ooit rijdend op Europees kenteken te krijgen is maar een andere koper die hier reuk van kreeg was ons voor, of heeft een hoger bod gedaan. Waar de auto nu gebleven is is ons onbekend. Een Nederlandse koper is alles wat wij weten, we zijn deze auto niet meer tegengekomen op de Nederlandse markt.

Langste Limousine van Nederland en Belgie

De langste limousine van Nederland en België is momenteel in het bezit van Splendeur Limousines en betreft een Hummer Limousine voor 16 passagiers. Ook in bezit bij dit bedrijf is de enige nardo grey Limousine, dit is ook een bijzonder lange uitvoering maar deze is gekentekend voor maximaal 8 personen. Er zouden gemakkelijk 14 personen in deze limousine passen maar de wetgeving beperkt het kenteken tot 8 passagiers. Dat laatste heeft te maken met de minimale sta-hoogte voor een bus welke niet behaald wordt in deze limousine. Limousines voor meer als 8 personen vallen namelijk onder de touringcar wetgeving en daarvoor is een minimale sta hoogte opgenomen in de wet.

Meest exclusieve Limousine van Nederland

De special design limousine, zoals het verhuurbedrijf limousine.nl deze speciale wagen noemt is in Nederland en Belgie veruit de meest exclusieve Limousine en deze staat gestationeerd in de Bredase Limousine parking van limousine.nl De speciale limo is een combinatie van een Chryster limousine met een Rolls-Royce Limousine. Het onderstel is wel van een Chrysler i.v.m. de complexiteit van het doorzagen van een Rolls-Royce Phantom. Dat risico heeft dit limousine verhuurbedrijf niet durven nemen. Men nam het onderstel van een Chrysler limousine en bouwde deze terug op met originele Rolls-Royce carrosseriedelen. Leter door een merkrechten conflict met Rolls-Royce heeft dit bedrijf het voorfront wat aangepast. Dit is handwerk geweest dus hiermee is dit werkelijk de enige limousine die zo is als deze.

Oorsprong van de Limousine

De oorsprong van de limousine ligt in het Franse Limousin, een regio in centraal Frankrijk. De naam ‘limousine’ werd voor het eerst gebruikt in de vroege 20e eeuw om te verwijzen naar een type auto dat werd gebruikt voor het vervoeren van passagiers met een afgesloten compartiment voor de chauffeur. Het eerste voertuig dat tegenwoordig beschouwd wordt als een limousine werd gebouwd in 1902 en was een omgebouwde koets. In de jaren 1920 en 1930 werden limousines steedspopulairder als vervoermiddel voor belangrijke personen, zoals politici, zakenmensen en filmsterren.

LIMO De Film

“Limo” is een Nederlandse film uit 2011, geregisseerd door Antoinette Beumer. De film gaat over de vijftienjarige zoon van een succesvolle zakenman, genaamd Jordi. Jordi krijgt voor zijn verjaardag een bijzonder cadeau van zijn vader: een limousine met chauffeur voor een avond. Samen met zijn beste vriend Daan en twee meiden, Lizzy en Brigitte, gaan ze op pad in de limousine. Ze beleven een avond vol avonturen en komen terecht in hilarische en absurde situaties. Ondertussen ontstaan er ook spanningen tussen de personages en komen er geheimen aan het licht. De film werd goed ontvangen door het publiek en kreeg lovende kritieken voor de humor, de acteerprestaties en de visuele stijl.

Limousin als Koe

Wie dacht dat Limousines alleen verlengde auto’s zijn heeft het mis. Er is ook een koeien ras dat “Limousin” heet. Het is een rundveeras die oorspronkelijk uit Frankrijk komt en wereldwijd wordt gefokt voor vleesproductie. De Limousin koeien zijn over het algemeen robuust, gespierd en hebben een kastanjebruine vacht. Ze staan bekend om hun hoge vleesopbrengst en goede vleeskwaliteit, wat hen populair maakt bij vleesproducenten en fokkers. Limousin koeien worden ook gekenmerkt door hun rustige temperament en kunnen goed gedijen in verschillende klimaten en omgevingen. Ze zijn over het algemeen gezond en hebben weinig gezondheidsproblemen. Het Limousin ras wordt vaak gekruist met andere rassen om eigenschappen te verbeteren en nieuwe hybride rassen te creëren. Door de goede kwaliteit van het vlees en het rustige karakter van de dieren is de Limousin een populair ras in de vleesindustrie en bij veehouders wereldwijd.